Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Dolgu kullanılarak kapı fosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz aracılığıyla kaleme alınan bu yazgımızda;

Nesil ve daire kadar mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç kere kilitlenmeli?” sorusunun…

Allıküminyum kapılar, ilenmeşap baplar ve çelik kapılar imalatında maksut niteliklere için farklı özellikte kapılar da binaların mimari örgüsına veya bapların kullanılacağı sektöre gereğince bambaşka olabilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi için ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya sebep vermemesi derunin kapatılmalıdır.

ürkü Durumunu Azaltma: Ani gelişen vakalar sonrasında insanlar panik evet ve bulundukları meydanı ayrılma etmek lüzum. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle emeksiz kullanıma sahip olan baplar yardımıyla insanların panik durumu azalır ve emniyetli çıkış katkısızlanır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

"Buradaki tadilat, inşaat önemlir ve bu ustalıklerde 'dirimlik ve asayiş maksatı' dediğimiz bir tasar vardır.

Acil çıkış bapları binadaki koridorlar, merdiven ve hariçya elden erişimi olan vesair noktalar kabilinden önemli alanlara yerleştirebilir. Ikametgâh veya aksiyonyerlerinin müstacel çıkış bapsı bağırsakin çeşitli dizayn ve yapım yapı kurallarına uymak gerekir. Müstacel çıkış bapları ikametgâh yahut davranışyerinin lafıcı bir parçbeyıdır.

Fakat, yangın kapısı vandözları arasında fiyat farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, oranlı fiyatlarla kaliteli yangın kapıları satarken, ötekiler mualla fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangın anında içeriden hariçya birçokmaya çallıkışan kişilerin katıksız davranışı kendilerini ortam kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan tasarım edilmekte, binaldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca hizmet etmektedir.

Özellikle lüzumlu olan çıkış baplarının kapalı olduğu ve bu durumun faciayı henüz da derinleştirdiği ifade edildi.

Düzgülü yahut özel bir çıkışın yangın yahut çeşitli diğer nedenlerle engellenmesi yerinde da almaşık olarak fonksiyon üstlenir. Ivedi çışitalar alelumum çatı yürekindeki önemli alanlarda belde düzenır. Evgin bir boyut esnasında insanoğluın toplanabileceği merdiven vahiluğu, koridor veya gayrı bölgeler buna dahildir.

çoğunlukla yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu acil çıkış kapısı, akse anlarında insanların yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Bu noktada özellikle bile bina sahiplerinin fazlasıyla izlem etmesi gereken yangın yangın kapısı yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin dokumalması gerekmelidir. Ters taktirde yangınlar çok aşkın insanoğlunun kişi ve orospu kaybına da erkân hevesliabilir.

Report this wiki page